VIND et gavekort på 250 kr. til broders.dk - Er du nyhedsbrevsmodtager, deltager du hver måned i lodtrækningen.
Din indkøbskurv er tom

Fastelavnsboller med Sukkerfrit hasselnøddespread

Fastelavnsboller med Sukkerfrit hasselnøddespread

Det bedste ved fastelavn er alle de skønne fastelavnsboller man skal spise. Her kan du se nogen af de fastelavnsboller vores yngste datter kreerede, da vi bagte fastelavnsboller med hasselnøddespread.

Fastelavns bolle med hasselnødde creme - den lille djævleFastelavnsbolle med hasselnøddecreme pyntet

Ingredienser:

Dejen:

  • 50 g smør
  • 25 g gær
  • 1 dl mælk
  • ca. 225 g hvedemel
  • 1/2 æg (den anden halve bruges til pensling)
  • 1/4 tsk salt
  • 1 spsk sukker 
  • 1/4 tsk stødt kardemomme 
  • 1/2 æg til pensling

Remoncen:

Chokoladeskum:

Sådan gør du:

  • Lun mælken lille gryde og lad smørret smelte deri. Når det er fingervarmt opløser du gæret i det.
  • Tilsæt æg, sukker, salt, kardemomme og 3/4 af melet. Ælt dagen godt sammen, tilsæt mel indtil dejen er blød og æltet godt sammen. Lad dejen hæve et lunt sted i 45 min.
  • Lav remoncen klar ved at rive marcipanen og røre det godt sammen med smør, sukker og hasselnøddecreme.
  • Rul dejen ud på et bord drysset med mel i en stor firkant. Skær dejen ud i kvadrater (3 x 3 der skal være 9 i alt). Læg en klat remonce på hver af den. Fold dejen omkring remoncen og form det til en rund bolle. Sæt det på en bageplade med lukningen nedad. Pensl bollerne med 1/2 sammenpisket æg og lad den hæve i yderligere 30 min. (Ikke tildækket)
  • Varm ovnen til 180 grader varmluft. Bag bollerne i 12 - 15 min. til de er gyldne. Lad den køle af på en rist.
  • Pisk piskefløden til flødeskum og vend den smeltede afkølede chokolade i.
  • Halver bollerne og sprøjt chokoladeskummen på underdelen af bollen. Læg den anden halvdel ovenpå.

 

 

Vi anbefaler også

Cajun Lammesteg

Cajun Lammesteg

I Danmark er der tradition for at spise lammesteg i påsken, men det er også godt med en en saftig søndagslammesteg, ikke? Det dejlige ved at lave en...

Mango Macarons

Mango Macarons

Skønne sprøde og friske mango macarons Denne opskrift har vi fået af en ung pige, der hedder Alma. Hun elsker at bage og som I kan se er hun rigtig god...

Professorens grønne energigrød alá BRODERS

Professorens grønne energigrød alá BRODERS

Vi tror på at, der er en sammenhæng mellem den mad vi spiser og vores helbred. Derfor har vi ladet os inspirere af Oluf Borbye Pedersen, som er professor ved...

Cajun Lammesteg

Cajun Lammesteg

I Danmark er der tradition for at spise lammesteg i påsken, men det er også godt med en en saftig søndagslammesteg, ikke? Det dejlige ved at lave en...

Mango Macarons

Mango Macarons

Skønne sprøde og friske mango macarons Denne opskrift har vi fået af en ung pige, der hedder Alma. Hun elsker at bage og som I kan se er hun rigtig god...

Professorens grønne energigrød alá BRODERS

Professorens grønne energigrød alá BRODERS

Vi tror på at, der er en sammenhæng mellem den mad vi spiser og vores helbred. Derfor har vi ladet os inspirere af Oluf Borbye Pedersen, som er professor ved...