KØB MED ORANGU-TANKE - TJEK VORES NYE KATEGORI "ORANGUTANG VENLIG" UD :-)
Din indkøbskurv er tom

Fastelavnsboller med hasselnøddecreme

Fastelavnsboller med hasselnøddecreme

Det bedste ved fastelavn er alle de skønne fastelavnsboller man skal spise. Gør det til en fest at bage dem og sørg for at de smager godt, så du også selv har lyst til at spise dem :-). Børn elsker at pynt og være kreative så de ligner ansigter, monstre eller andet sjovt. Her kan du se nogen af de fastelavnsboler vores yngste datter krearede, da vi bagte fastelavnsboller med hasselnøddecreme.

Fastelavns bolle med hasselnødde creme - den lille djævleFastelavnsbolle med hasselnøddecreme pyntet

Ingredienser:

Dejen:

  • 50 g smør
  • 25 g gær
  • 1 dl mælk
  • ca. 225 g hvedemel
  • 1/2 æg (den anden halve bruges til pensling)
  • 1/4 tsk salt
  • 1 spsk sukker 
  • 1/4 tsk stødt kardemomme 
  • 1/2 æg til pensling

Remoncen:

  • 50 g  marcipan
  • 20 g sukker
  • 30 g smør
  • 45 g hasselnøddecreme

Chokoladeskum:

Sådan gør du:

Lun mælken lille gryde og lad smørret smelte deri. Når det er fingervarmt opløser du gæret i det.
Tilsæt æg, sukker, salt, kardemomme og 3/4 af melet. Ælt dagen godt sammen, tilsæt mel indtil dejen er blød og æltet godt sammen. Lad dejen hæve et lunt sted i 45 min.

Lav remoncen klar ved at rive marcipanen og røre det godt sammen med smør, sukker og hasselnøddecreme.

Rul dejen ud på et bord drysset med mel i en stor firkant. Skær dejen ud i kvadrater (3 x 3 der skal være 9 i alt). Læg en klat remonce på hver af den. Fold dejen omkring remoncen og form det til en rund bolle. Sæt det på en bageplade med lukningen nedad. Pensl bollerne med 1/2 sammenpisket æg og lad den hæve i yderligere 30 min. (Ikke tildækket)
Varm ovnen til 180 grader varmluft. Bag bollerne i 12 - 15 min. til de er gyldne. Lad den køle af på en rist.

Pisk piskefløden til flødeskum og vend den smeltede afkølede chokolade i.

Halver bollerne og sprøjt chokoladeskummen på underdelen af bollen. Læg den anden halvdel ovenpå.
Pynt din bolle som du slev synes.

 

 

Vi anbefaler også

Fastelavnsboller med hasselnøddecreme

Fastelavnsboller med hasselnøddecreme

Det bedste ved fastelavn er alle de skønne fastelavnsboller man skal spise. Gør det til en fest at bage dem og sørg for at de smager godt, så du...

Grødkage med jordbær, chokolade og hasselnøddecreme

Grødkage med jordbær, chokolade og hasselnøddecreme

Denne grødkage er blevet vores yndlings morgenmad, eftermiddags snack og brunchsurprise. Ja, faktisk valgte vores yngste datter at skippe lagkagen til sin...

Broders Pesto Snurrer

Broders Pesto Snurrer

Disse Pesto Snurrer er fantiske til tapas med spanske pølser, Lomo, oliven og gode oste. Vi spiste dem til brunch med æg og bacon, hvilket også kan...

Fastelavnsboller med hasselnøddecreme

Fastelavnsboller med hasselnøddecreme

Det bedste ved fastelavn er alle de skønne fastelavnsboller man skal spise. Gør det til en fest at bage dem og sørg for at de smager godt, så du...

Grødkage med jordbær, chokolade og hasselnøddecreme

Grødkage med jordbær, chokolade og hasselnøddecreme

Denne grødkage er blevet vores yndlings morgenmad, eftermiddags snack og brunchsurprise. Ja, faktisk valgte vores yngste datter at skippe lagkagen til sin...

Broders Pesto Snurrer

Broders Pesto Snurrer

Disse Pesto Snurrer er fantiske til tapas med spanske pølser, Lomo, oliven og gode oste. Vi spiste dem til brunch med æg og bacon, hvilket også kan...