Opskrift: Fladbrød med lam
Opskrift: Leftover fladbrød med lam
Denne opskrift er perfekt, hvis du har en rest af noget lammekød. På den måde bekæmper du madspild og benytter en lille rest af noget lammekød på en lækker måde.
FORBEREDELSESTID: 40 min | TILBEREDNINGSTID: 20 min
Ingredienser
Til de syltede løg:
- 1 rødløg, tyndt skåret
- 125 ml vand
- 125 ml æblecidereddike
- 15 ml sukker
- 5 ml Cape Herb & Spice Atlantic Sea Salt & Pepper
Fladbrød-dej:
- 300 g græsk yoghurt
- 300 g mel
- 5 ml salt
Fyld til fladbrød:
- 250 g rester af stegt lam, trevlet og opvarmet
- 125 ml varm fond (okse-, lamme- eller kyllingefond kan bruges)
- 5 ml Cape Herb & Spice Greek Style Lemon & Herb Rub
Topping til fladbrød:
- 250 ml græsk yoghurt
- 1 bundt friske mynteblade
- 1 bundt frisk koriander, grofthakket
Fremgangsmåde
De syltede løg:
- Placer de skårrede løg i en skål
- I en lille gryde blandes vand, eddike, sukker og Cape Herb & Spice Salt og Pepper.
- Bring blandingen i kog.
- Hæld den varme blanding over løgene.
- Lad det køle af.
- Opbevar i køleskabet indtil servering.
Fladbrød:
- Bland yoghurt, mel og salt i en skål, og rør det godt sammen.
- Placer dejen på en let melet overflade, og ælt den, indtil den er sammenhængende.
- Del dejen i 6 lige store stykker.
- Rul og stræk forsigtigt hvert stykke til en oval form.
- Opvarm en grillpande på høj varme.
- Steg brødene, indtil de puffer op og får grillmærker, ca. 2-3 minutter pr. side.
Lammet:
- Bland det opvarmede lammekød med fond (fond ikke nødvendigt)
- Krydr med Cape Herb & Spice Greek Style Lemon & Herb Seasoning.
- Lad det trække i 5 minutter, så lammet absorberer væsken.
Til slut:
- Smør en skefuld yoghurt på hvert varmt flatbread.
- Top med saftigt, trevlet lammekød.
- Pynt med syltede løg, mynte og koriander.
- Drys med lidt ekstra Cape Herb & Spice Greek Style Lemon & Herb Seasoning.
- Skær i skiver og server.
Velbekomme!







