Fastelavnsboller med Sukkerfrit hasselnøddespread
Det bedste ved fastelavn er alle de skønne fastelavnsboller man skal spise. Her kan du se nogen af de fastelavnsboller vores yngste datter kreerede, da vi bagte fastelavnsboller med hasselnøddespread.


Ingredienser:
Dejen:
- 50 g smør
- 25 g gær
- 1 dl mælk
- ca. 225 g hvedemel
- 1/2 æg (den anden halve bruges til pensling)
- 1/4 tsk salt
- 1 spsk sukker
- 1/4 tsk stødt kardemomme
- 1/2 æg til pensling
Remoncen:
- 50 g marcipan
- 20 g sukker
- 30 g smør
- 45 g Hasselnødde Spread m. chokolade
Chokoladeskum:
- ca. 90g Mørk chokolade uden tilsat sukker, fx denne
- ca. 250 ml piskefløde
Sådan gør du:
- Lun mælken lille gryde og lad smørret smelte deri. Når det er fingervarmt opløser du gæret i det.
- Tilsæt æg, sukker, salt, kardemomme og 3/4 af melet. Ælt dagen godt sammen, tilsæt mel indtil dejen er blød og æltet godt sammen. Lad dejen hæve et lunt sted i 45 min.
- Lav remoncen klar ved at rive marcipanen og røre det godt sammen med smør, sukker og hasselnøddecreme.
- Rul dejen ud på et bord drysset med mel i en stor firkant. Skær dejen ud i kvadrater (3 x 3 der skal være 9 i alt). Læg en klat remonce på hver af den. Fold dejen omkring remoncen og form det til en rund bolle. Sæt det på en bageplade med lukningen nedad. Pensl bollerne med 1/2 sammenpisket æg og lad den hæve i yderligere 30 min. (Ikke tildækket)
- Varm ovnen til 180 grader varmluft. Bag bollerne i 12 - 15 min. til de er gyldne. Lad den køle af på en rist.
- Pisk piskefløden til flødeskum og vend den smeltede afkølede chokolade i.
- Halver bollerne og sprøjt chokoladeskummen på underdelen af bollen. Læg den anden halvdel ovenpå.







