Vegansk Banan Kage
Den perfekte måde at komme madspild til livs, hvis du har bananer liggende, som er ved at være en tand for modne.
VEGAN BANANA BREAD
INGREDIENSER:
4 modne bananer (+ 1 til pynt)
½ dl plantemælk (fx havre)
½ dl smagsneutral olie (fx rapsolie)
1 dl sukker
2 tsk vaniljeekstrakt
4 dl mel
1 tsk kanel
1 tsk natron
½ tsk salt
1 håndfuld valnødder (kan undlades)
50 g mørk chokolade
FREMGANGSMÅDE
Tænd din ovn på 175 grader
Mos bananerne i en skål og tilføj plantemælk, olie, sukker og vaniljeekstrakt. Bland det hele godt sammen.
Kanel, salt, natron og mel blandes sammen og hældes i skålen lidt af gangen.
Smør en form med plante smør eller olie og drys lidt mel i, så det dækker hele formen. Bank det overskydende mel ud. Hæld dejen i og pynt med en ekstra banan skåret over på midten. (se billede)
Bages i ovnen i cirka 40-45 min. Test om dit banana bread er bagt færdig ved at stikke en strikkepind eller lignede igennem. Hvis der ikke hænger dej fast er den færdigt.







