Vegansk Banan Kage
Super opskrift på en vegansk udgave af banan kage lavet af Sophie fra Plantstories. Den perfekte måde at komme madspild til livs, hvis du har bananer liggende, som er ved at være en tand for modne.
VEGAN BANANA BREAD
INGREDIENSER:
4 modne bananer (+ 1 til pynt)
½ dl plantemælk (fx havre)
½ dl smagsneutral olie (fx rapsolie)
1 dl sukker
2 tsk vaniljeekstrakt
4 dl mel
1 tsk kanel
1 tsk natron
½ tsk salt
1 håndfuld valnødder (kan undlades)
50 g mørk chokolade (kan undlades)
FREMGANGSMÅDE
Tænd din ovn på 175 grader
Mos bananerne i en skål og tilføj plantemælk, olie, sukker og vaniljeekstrakt. Bland det hele godt sammen.
Kanel, salt, natron og mel blandes sammen og hældes i skålen lidt af gangen.
Smør en form med plante smør eller olie og drys lidt mel i, så det dækker hele formen. Bank det overskydende mel ud. Hæld dejen i og pynt med en ekstra banan skåret over på midten. (se billede)
Bages i ovnen i cirka 40-45 min. Test om dit banana bread er bagt færdig ved at stikke en strikkepind eller lignede igennem. Hvis der ikke hænger dej fast er den færdigt.