Vegansk is med Earl Grey og blåbær
Denne fantastiske veganske is er sprængfyldt med Earl Grey te og blåbær, og det hele er toppet af med chokoladestykker. Den er perfekt at servere i isvafler, og hvis man lige vil gøre lidt ekstra ud af det, kan den toppes af med chokoladesauce.
Den er mælkefri, glutenfri og vegansk.
Ingredienser:
- 1/2 cup/1,2 dl løs Earl Grey
- 2/3 cup/0,75 dl kogende vand
- 2 dåser kold kokosmælk (du skal kun bruge den tykke del fra toppen af dåsen)
- 3 cups/7 dl frosne blåbær (du kan også bruge friske)
- 5 spsk. ahornsirup
- 1 tsk. vanilje ekstrakt
- 1 ekstra spsk. Earl Grey teblade
- 100 g mørk vegansk chokolade
Sådan gør du
Hæld den kogende vand over teen (lad 1 spsk. blive tilbage), og lad det trække i 10 minutter. Si blandingen og kassér tebladene.
Med høj hastighed blender/pisker du teblandingen, blåbær, kokosmælk, ahornsirup og vaniljeekstrakt sammen til en ensartet og glat masse. Tilføj den sidste spsk. Earl Grey teblade og blend i yderligere et minut.
Hak chokoladen til ønsket størrelse, og rør det i isblandingen.
Rør isen på en ismaskine i 40-60 minutter. Kom isen i en bøtte og frys den i mindst en time inden servering.







