VIND et gavekort på 250 kr. til broders.dk - Er du nyhedsbrevsmodtager, deltager du hver måned i lodtrækningen.
Din indkøbskurv er tom

Vegansk is med Earl Grey og blåbær

Vegansk is med Earl Grey og blåbær

Denne fantastiske veganske is er sprængfyldt med Earl Grey te og blåbær, og det hele er toppet af med chokoladestykker. Den er perfekt at servere i isvafler, og hvis man lige vil gøre lidt ekstra ud af det, kan den toppes af med chokoladesauce. 
Den er mælkefri, glutenfri og vegansk. 

Ingredienser:

  • 1/2 cup/1,2 dl løs Earl Grey
  • 2/3 cup/0,75 dl kogende vand 
  • 2 dåser kold kokosmælk (du skal kun bruge den tykke del fra toppen af dåsen)
  • 3 cups/7 dl frosne blåbær (du kan også bruge friske)
  • 5 spsk. ahornsirup
  • 1 tsk. vanilje ekstrakt
  • 1 ekstra spsk. Earl Grey teblade
  • 100 g mørk vegansk chokolade

Sådan gør du
Hæld den kogende vand over teen (lad 1 spsk. blive tilbage), og lad det trække i 10 minutter. Si blandingen og kassér tebladene. 
Med høj hastighed blender/pisker du teblandingen, blåbær, kokosmælk, ahornsirup og vaniljeekstrakt sammen til en ensartet og glat masse. Tilføj den sidste spsk. Earl Grey teblade og blend i yderligere et minut. 
Hak chokoladen til ønsket størrelse, og rør det i isblandingen. 
Rør isen på en ismaskine i 40-60 minutter. Kom isen i en bøtte og frys den i mindst en time inden servering. 

 

Vi anbefaler også

Cajun Lammesteg

Cajun Lammesteg

I Danmark er der tradition for at spise lammesteg i påsken, men det er også godt med en en saftig søndagslammesteg, ikke? Det dejlige ved at lave en...

Mango Macarons

Mango Macarons

Skønne sprøde og friske mango macarons Denne opskrift har vi fået af en ung pige, der hedder Alma. Hun elsker at bage og som I kan se er hun rigtig god...

Professorens grønne energigrød alá BRODERS

Professorens grønne energigrød alá BRODERS

Vi tror på at, der er en sammenhæng mellem den mad vi spiser og vores helbred. Derfor har vi ladet os inspirere af Oluf Borbye Pedersen, som er professor ved...

Cajun Lammesteg

Cajun Lammesteg

I Danmark er der tradition for at spise lammesteg i påsken, men det er også godt med en en saftig søndagslammesteg, ikke? Det dejlige ved at lave en...

Mango Macarons

Mango Macarons

Skønne sprøde og friske mango macarons Denne opskrift har vi fået af en ung pige, der hedder Alma. Hun elsker at bage og som I kan se er hun rigtig god...

Professorens grønne energigrød alá BRODERS

Professorens grønne energigrød alá BRODERS

Vi tror på at, der er en sammenhæng mellem den mad vi spiser og vores helbred. Derfor har vi ladet os inspirere af Oluf Borbye Pedersen, som er professor ved...