Sunde bananmuffins
Disse sunde banan muffins er perfekte som eftermiddags hygge snack, som et sødt indslag til brunchen eller som kagen til kaffen.
De er glutenfrie, laktosefrie og uden raffineret sukker. Så du kan med god samvittighed give børnene dem med i madpakken.
Ingredienser:
- 2 modne bananer
- 2 æg
- 1,5 dl glutenfrit havremel (blendede glutenfrie havregryn)
- 1 dl kokosmel
- 10 dråber stevia drops
- 0,5 tsk. vanillapaste
- 1 tsk bagepulver
- 1 nip salt
- 30 g. mørk chokolade, fx denne
- Kokosolie
Sådan gør du:
- Forvarm ovnen på 180 grader varmluft.
- Mos bananerne.
- Bland i en skål bananmosen, æg, havremel, kokosmel, stevia dråber, vanillapaste, bagepulver og salt.
- Hak den mørke chokolade groft og vend den i dejen.
- Smør 12 mini muffinsforme (eller 6 store) med kokosolie. Brug helst muffin bageforme af kraftig kvalitetsstål, eller silikone forme.
- Fyld dejen i formene og bag muffinsne i ca. 15 min. i ovnen.
- Nyd de lækre muffins til en god kop te, kaffe eller varm chokolade. Det er altså hyggeligt på en kold efterårsdag.







