Savoursmiths Peanutbutter Crisps Fudge
Peanutbutter-, chokolade-, dulce de leche-fudge, toppet med lækre crispy chips
Opskriften er oversat fra ounces til gram, og fra cups til deciliter, derfor er det nogle skæve tal du skal bruge ;-)
Ingredienser:
- 570 g. hakket lys chokolade
- 3,8 dl. dulce le Leche (kan erstattes med kondenseret mælk)
- 1,25 dl. kondenseret mælk
- 2 spsk. peanutbutter
- 1 spsk. vanilje eksrakt
- 1 dl. (med top) chokolade knapper
- 1 dl (med top) hakket Reeses chokolade (andet chokolade med peanut butter kan også bruges)
- 170 g. smeltet mørk chokolade
- 1 dl (med top) Savoursmiths Bubbly and Serrano Chili Potato crisps
Fremgangsmåde:
- Beklæd en 20 x 20 bageform med bagepapir
- Smelt lys chokolade og 3/4 ( 285 g. ) Dulche de Leche sammen i et vandbad. Når det er helt flydende, så fjern skålen fra varmen og tilføj langsomt kondenseret mælk, peanut butter og vanilje ekstrakt med en dejskraber. Rør forsigtig indtil det er en ensartet masse.
- Bliv ved af røre indtil massen bliver helt tyk og fast. Du har nu en fudge.
- Fordel din fudge i bageformen, det kan være svært fat fordele fordi massen er så tyk, men det skal bare være så jævnt som muligt. Sæt på massen på køl i 10 min.
- Smelt mørk chokolade i mikroovnen eller på komfuret, husk at røre i chokoladen hvert 30. sekund. Du rører indtil chokoladen er helt flyendende.
- Tag herefter bageformen ud af køleskabet, fordel ¾ af chokoladen udover din chokolade fudge, brug bagsiden af en ske. Herefter fordel straks hakket Reese´s og chokoladeknapper (eller dit alternativ) udover din fudge.
- Smelt resten af din Dulche de Leche og lad det køle i 3 min. Drys henover din fudge.
- Tilføj chips på toppen (du kan bruge hele eller knuste chips, det er op til dig) og hæld det sidste chokolade henover chipsene.
- Din fudge skal sættes på køl i min. 30 min.
- Brug derefter en skarp kniv til at skære din fudge ud med, her skulle du gerne opnå 16 lækre stykker fudge.